Het geheim van Onderhoud
|Als fietsspecialist ben je soms een bijzonder soort psycholoog. Hoe wordt iemand zich bewust wat onderhoud voor zijn of haar fiets betekent? Voor ons vanzelfsprekend, maar hoe is dat voor de gemiddelde fietser? Om jou beter van dienst te zijn vind ik het belangrijk om dat te weten.
Kun jij mij daar wat over vertellen? Hoe vaak pomp jij je banden op of doe je even een kleine fietscheck? Ik zie in de praktijk bij Fiets Centraal dat mensen vaak pas komen als het kwaad al is geschied: de band plat of de ketting eraf.
‘een aanvaardbare conditie’
Onderhoud is bedoeld om je fiets in “een aanvaardbare conditie” te houden (zo zegt Wikipedia het), teneinde de “gevraagde mate van functionaliteit” te borgen. Die “gevraagde mate van functionaliteit” gaat om de aspecten:
- bruikbaarheid
- veiligheid
- comfort
- duurzaamheid
- uitstraling
En dat allemaal door een simpele onderhoudsbeurt!
‘ik fiets weer zo lekker’
Hoe kom jij in beweging? Wat we vaak horen als we een klant nabellen over de kwaliteit van onze reparatie, is: “Had ik dit maar eerder gedaan, ik fiets weer zo lekker”. Daar word ik altijd blij van. We willen graag dat zoveel mogelijk mensen pijn-vrij en lekker kunnen fietsen.
Klik hier voor extra besparen & actie
zelf doen
Wil je zelf meer weten over onderhoud, kom dan naar een van onze gratis workshops in februari: op dinsdag 3, woensdag 11, donderdag 19 of vrijdag 27 februari. En heb je interesse voor een workshop wielspaken, spannen en richten, mail mij dan! Dat kan op leosteijn@gmail.com.
Tot volgende keer. En laat je jouw antwoorden weten? Dan help je mij in m’n rol als fietspsycholoog. Zorg jij even goed voor jezelf als voor je fiets? – ik ben benieuwd naar jouw onderhoud.
Groet,
Leo Steijn