Opleiding tweewielerbranche

Nieuwe week nieuwe kansen

Zoals elke dag een nieuwe dag en nieuwe kansen en mogelijkheden. Na dagstart begon mijn autorit sinds lange tijd alleen naar Zeist. En ja hoor, in de file.

Groei Bikeflex

Op tijd kwam ik aan bij Bikeflex in Zeist voor gesprek over opleiding en trainingen in onze Tweewielerbranche. Mooi om te zien hoe dit bedrijf aan het groeien is. Is een lastige markt, de arbeidsmarkt is bijna niks meer vrij. Op zich gunstig want niemand wil werkeloos zijn. Voor de fietsenmakers is dat minder. Want er is personeel te kort.

Bikeflex tegenwoordig Maintec

Te kort aan personeel

Is het te kort aan personeel of zijn we druk met druk zijn? Ik zie vaak het tweede en betekend niet dat het eerste niet waar is. Hoe komen we aan mensen die in onze branche willen werken. Veel personeel hopt nu naar bedrijven die meer betalen. Wat we horen is dat er weinig samen en teamwerk is. Weinig plezier, weinig complimenten maar vooral druk. En geen tijd.

Waardigheid

Dit woord kwam vaak voor in gesprek met Annet en Joyce. Wat ik zie is dat hun bedrijf daar zeker voor gaan. Binnenkort gaan ze professionaliseren en huidige locatie meer theorie en op de nieuwe locatie ( nu al in gebruik voor autobranche ) gaat de praktijk afdeling komen. Ze gaan werken aan documenten. En een verandering die er al enige tijd is, die ik super vindt, is dat als de monteur een deel niet meer weet hij dit op kan komen frissen in de praktijk. Tevens wordt dagelijks gewerkt en gekeken naar de feedback van de werkgevers.

Duur opleiding

We weten allemaal dat je na acht weken opleiding geen topmonteur bent. Zelf had ik altijd dat als men twee jaar werkzaam was men in breedte redelijk geschoold was. Nu is er zoveel te leren en te onthouden. We weten zeker dat als je een tijd een bepaalde vaardigheid niet gedaan hebt dat je het even kwijt bent. Of soms helemaal of verwarrend met andere systemen.

Kennis

De berekeningen van loon wordt vaak betekend door de boekhouder en de ondernemer zelf heeft ervaring kennis van. Een belangrijk deel van je ondernemerschap is zeker bekend zijn met cijfers. Toch zien we dat veel mindset is. En begrijpen vanuit de krapte waar de ondernemer vanuit werkt. De stress van ondernemer zijn is niet niks. Er wordt veel van je verwacht. Wij zagen de kans voor het platvorm door meer en meer samen te werken. Het is de beste weg naar groei.

Positiviteit

Het samen werken mag op meer vlakken. Kennis delen, onderdelen, fietsen, werk verdelen. Elkaar groter maken heeft meer effect. Positiviteit en positief naar elkaar kijken en elkaar waarderen. Start bij de waardering van jezelf al vaker genoemd. Met uurloon van €35 kun je jezelf en je personeel niet betalen. We proberen veel uren te maken om het te redden. Dat is niet jezelf waarderen, je doet jezelf te kort. Je denkt laag te houden omdat je anders geen klanten houd.

Vorige week leerde ik volgende in een online training

1. Is het waar ?

2. Weet je zeker dat het waar is ?

3. Wat heeft het je gekost tot nu toe ?

4. Wie zou je zijn zonder die overtuiging ?

Kijk er alleen eens naar probeer eens iets anders. Je weet nu wat je hebt. Ben je tevreden ga zo door. Ben je niet tevreden verander je denken en doen.

Hoe verder

Bikeflex wil graag horen en in gesprek en dat is mooi. Dus neem je plek. Is aan ons allemaal om goeie opleiding te hebben. En zeker nu de markt zo klein is. Is misschien investeren in huidige personeel. We staan voor een hele uitdaging ook als er straks geen fietsen of onderdelen meer zijn. Reparatie en onderhoud zal er altijd zijn. En creativiteit en samenwerking en plezier inzetten.

Ik kijk er naar uit naar Fietsreparatie.nu platform.

De volgende stap

Sleutelen.

In middag nog banden vervangen en wielen gericht. In Ermelo “de Rijdende fietsenmakers” Leo en Brenda Steijn en Garderen “de Rijdende fietsenmakers” Leo en Brenda Steijn.

Gezonde groet Leo Steijn

de fiets en techniek

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *