Fietser
Fietsen heb ik altijd gedaan. Van m’n kleuterfietsje tot een heel aantal racefietsen en mountainbikes. En sleutelen aan de fiets doe ik ook al zolang ik me kan herinneren.

leo op de baan_2 leo op de baan

 

 

 

 

Ondernemer
Ondernemer ben ik ruim 25 jaar geweest: ik had jarenlang een fietsenzaak in Ermelo. Noodgedwongen ben ik daarmee gestopt, maar sinds 2012 ben ik weer terug in de branche. Met dezelfde expertise en met nog meer enthousiasme en bevlogenheid dan voorheen.
Met een nieuwe drijfveer ook. Vroeger was ik ‘gewoon’ een ondernemer die zijn geld verdiende met hard werken en mooie fietsen verkopen. Nu weet ik dat ik daarmee ook bij kan dragen aan iets wat ik heel belangrijk vind: dat zo veel mogelijk mensen gezond leven door te bewegen. En natuurlijk is dat bewegen wat mij betreft fietsen!
In mijn zaak, Fiets Centraal in Ermelo, ligt de nadruk daarom op wat goed is voor onze klanten. Op een gezonde houding, een goede fiets, het juiste trainingsschema voor sportieve fietsers en accessoires die ervoor zorgen dat je zo vaak mogelijk op de fiets stapt. We nemen de pijntjes op de fiets weg, en die in de portemonnee ook nog: onze prijzen zijn reëel, en we bieden bijvoorbeeld gratis workshops fietsonderhoud aan.

Mijn leven is er niet per se eenvoudiger op geworden. Wel een stuk leuker en bevredigender. Als ik een klant in de zaak aan tafel heb gesproken, weet wat hem bezighoudt en hem uiteindelijk tevreden met een goede fiets de deur uit zie gaan, ben ik blij. Die ‘hij’ kan natuurlijk ook een zij zijn – steeds meer vrouwen zijn geïnteresseerd in bewegen op de fiets.
En niet alleen sportieve fietsers weten Fiets Centraal te vinden. Ik vind het fijn om te merken dat ook steeds meer mensen gewoon komen voor een goede stadsfiets. En voor reparaties natuurlijk, want ook die doen we tegen duidelijke schappelijke prijzen.

http://youtu.be/tvYmTdBFYic

Persoonlijk

Ooit reed ik 370 kilometer op een dag, met 30 gemiddeld. Dat is verleden tijd – en ik vind hetKHF_1666 niet eens erg. Tegenwoordig gebruik ik de fiets vaak voor woonwerkverkeer tussen mijn huis in Amersfoort en de zaak in Ermelo. Daarbij test ik zo veel mogelijk van onze modellen uit: ik wil de fietsen graag zelf ervaren.
Dat huis in Amersfoort deel ik met mijn partner Wilma. Samen hebben we vier kinderen, die in wisselende frequenties en samenstellingen bij ons wonen. We proberen hen allemaal een warme stevige basis te geven.

Die stevige basis gun ik iedereen. Daarom begeleid ik graag mensen die in het fietsenvak willen stappen of erin verder willen groeien, ook als ze om een of andere reden minder goed in de arbeidsmarkt liggen. En ik assisteer bij persoonlijke-ontwikkelingstrajecten op Venwoude, waar ik zelf een hoop heb geleerd dat ik graag wil doorgeven.