Steijn zet fietsenzaak te koop

archieffoto
Ondernemer wijzigt koers
ERMELO – Leo Steijn stuurt een andere richting in en daarom zoekt hij een enthousiaste ondernemer die Fiets Centraal over wil nemen. Steijn wil zelf graag in een warmer klimaat als gids/ coach met mensen door de natuur fietsen. Hij gaat zijn droom achterna. Wanneer? Als er een goede oplossing is voor zijn succesvolle formule Fiets Centraal waar hij vijf jaar geleden mee startte.

Steijn was ooit een fanatieke amateurwielrenner die koerste met grote regionale renners als Godert en Jan de Leeuw, Rob Hoffmann, Aart Vierhouten en andere toppers. Hij werd gesponsord door Fietshuis Adri Mouw en werkte overdag in de fietsenwinkel. Zijn ambitie om beroepsrenner te worden viel in duigen toen hij de ziekte van Pfeiffer kreeg.

Dromen
Dan maar een andere droom; een eigen fietsenzaak, eerst in de Kerklaan en later aan de Putterweg. Regelmatig werkte hij 80 uur per week en sportte vervolgens ook nog eens 20 uur. ,,Na 15 jaar ondernemer te zijn geweest bij Fietswereld Leo Steijn heb ik dit bedrijf vanwege gezondheidsredenen moeten verkopen,” vertelt hij. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan. ,,Daarom begon hij vijf jaar geleden opnieuw, nu met Fiets Centraal.” Steijn is iemand die met focus en aandacht werkt en graag zijn kennis en ervaring deelt. Maar daardoor is hij veel bezig in zijn werkplaats en de winkel en komt hij te weinig aan fietsen toe. ,,Ik merk dat dit niet ten goede komt aan mijn gezondheid. En daarom moet ik keuzes maken.”

Formule
Onlangs bezocht Leo Steijn op Curaçao omdat hij interesse had in een bedrijf dat ter overname werd aangeboden. ,,Dan zou ik samen met mensen fietsen in de prachtige natuur van Curacao en daarvoor ook betaald worden. Het leek een droom en het maakte mij wakker.” De Ermeloër wil opnieuw zijn hart volgen en hij besluit daarom uit het Ermelose bedrijf te stappen. ,,Mijn zaak staat te koop. De succesvolle formule die Fiets Centraal heeft: reparatiefocus, het zorgplan, vaste heldere prijzen, arbeid en onderdelen = 1 prijs, gaat door. De komende maanden gaan de eerste winkels met dezelfde formule open: drie in Alkmaar en een in Zeist en er melden zich meer.”

Passie
,,Fiets Centraal is de nummer één voor fietsonderhoud en fietsreparaties voor fietsers op de Noord-West Veluwe,” zegt de ondernemer vanuit zijn passie. ,,Dit bereiken we middels het ‘FCbike concept’: duidelijkheid vooraf middels vaste prijzen (uren + onderdelen) en daarnaast delen we onze kennis middels workshops rondom fietsen en fietsonderhoud.” Daarom zoekt Steijn een opvolger, een monteur/ verkoper die ook met passie zou willen ondernemen. ,,Wie geïnteresseerd is, kan vrijblijvend een afspraak maken en langskomen in ons Fiets Café aan de Putterweg 15 in Ermelo.”

Interview Ermelo van nu
https://ermelovannu.nl/ondernemend/6369-steijn-zet-fietsenzaak-te-koop