Zie meer pagina met “aanbeveling” o.a. met een enthousiast filmpje van Gert Jakobs.

 

10 uur film over pijn-vrij fietsen
Wist jij dat 49 % tijdens het fietsen last heeft van nek- en schouderklachten?pijnlijke voor nek en schoudersZelfs kinderen klagen er al over. En ben je ook bang dat je kind een smak maakt? Dat gebeurt al wanneer hun stuur of handvat los zit. Als het kind lelijk valt met blijvende gevolgen, is dat vreselijk voor het kind en zijn omgeving. Je kunt het voorkomen! En het is simpel.

Speelse films voor het onderwijs
Denk je eens in. Je leert kinderen op een speelse manier hoe je je fiets repareert en onderhoudt. En wat een goede fietshouding is. Dat is veiliger en je fietst lekkerder. En als je kind het leert, leer jij het ook.
Er is zo iets simpels als het oppompen van je banden. Als je dat elke maand doet, loopt je fiets lekker licht en scheelt het je een set nieuwe banden en dus in je portemonnee.

In beweging, gezond en ‘lekker fietsen’film bord

  1. Kinderen van basisscholen en uit het voortgezet onderwijs leren hoe belangrijk de verwenbeurt voor je fiets is. Ze leren op een speelse manier hoe je je fiets repareert en goed onderhoudt. En hoe een goede houding bijdraagt aan fietsplezier (lespakket van 15 korte films a 3 minuten + instructie)
  2. Voor leerlingen uit het praktijkonderwijs is er een verdiepingscursus waarin ze het vak van fietsenmaker leren. Zij leren het ambacht via eenvoudige stappen (20 films a 25 minuten + instructie).
  3. Wij hebben de deskundigheid hoe je met plezier kunt fietsen. Dit willen wij aan de wereld geven. Laten we met de films Nederland als fietsland op de kaart zetten.

Support en vertrouwen
Ons initiatief wordt gedragen. Er wordt geld gedoneerd. Twee scholen uit het praktijkonderwijs zijn in gestapt. Evert van der Meer, directeur praktijkonderwijs Mijnschool Harderwijk gelooft er in: “Leo is een vakman in hart en nieren! We zijn nieuwsgierig naar filmpjes over fietstechniek, die bestaan nog niet…” We hebben contact met PABO Utrecht en de weborganisatie hetkind.org. We zitten aan tafel met de organisatie Harten voor Sport om te bespreken wat de films kunnen betekenen voor de provincie Utrecht die in de proloog van de Tour de France zoveel mogelijk mensen op de fiets wil krijgen. Er komt van alles in beweging.
En er is meer nodig om € 20.000 te halen. Investeer met ons in de toekomst van kinderen.

En er is meer nodig. Elke donatie is fantastisch!
Doneer op NL09ASNB0708993982 (Leo Steijn). We geven er graag iets voor terug. Voor elke bijdrage creëerden wij iets speciaals.

€ 5 Ontvang maandelijks een persoonlijke fietstip
Je fietst met meer plezier en het scheelt je in je portemonnee en in de levensduur van je fiets. (Ter waarde van € 50)
 strip fietsencontrole
€ 15 Geef een maandelijkse fietstip weg
Geef 4 vrienden een persoonlijke fietstip. Je krijgt maandelijks een tip die scheelt in je portemonnee en levensduur van je fiets. Voor 4 vrienden en jezelf. (Ter waarde van € 250)
 strip sip en blij
€ 50 Boek je fiets verwendag
Na een kopje koffie, fietscheck en advies heerlijk fietsen op de Veluwe. Inclusief 15 korte films (Ter waarde van € 195)
 Frederique en dochter op de fiets
€ 250 Plan met je vrienden, familie of collega’s een avondje uit
Met een groep (<10)  zelf sleutelen aan je fiets. Een heerlijke avond samen, goed voor de team spirit. Inclusief 15 korte films (Ter waarde van € 1.350)
 fietsworksshop volwassenen (v)
€ 500 Adopteer jouw school
Hoe fijn is dat je kind of kleinkind veilig op school aankomt. Je geeft je school 10 uur onderwijs-film en 1 thema fietsdag cadeau. Zo leert jouw kind op een speelse manier hoe je pijn-vrij fietst en hoe belangrijk het is om je fiets te onderhouden en te repareren. (Ter waarde van € 2.500)
 scholieren op het schoolplein
€ 1.000 Ontvang het hele filmpakket
en krijg persoonlijk deskundig  fiets- of ondernemersadvies. (Ter waarde van € 3.500)
 film bord

Doen
1. doneer via het crowdfundingsplatform de 1%Club. Voordeel je (ANBI)donatie kun je volledig aftrekken van je belastbare inkomen.
2. maak een bedrag over op NL09ASNB0708993982 (Leo Steijn) of doe dit met PayPal (doneerknop in rechterbalk).
3. mail leosteijn@gmail.com je naam, bedrag en mailadres & je ontvangt van ons de bevestiging.
4. draag bij in je kennis over verspreid het in je netwerk.

Elke bijdrage maakt een verschil
Jij kunt mogelijk maken dat ‘pijn-vrij en lekker fietsen’ een succes wordt. Je investeert in lekker, meer, veilig en gezond bewegen, en het is goed voor het milieu.

Doe mee. Stap op. Wat je ook geeft. Vanuit het diepst van ons hart. DANK je wel.

Leo en Wilma