Wijsheden van gezondheid

Ziekte is primair niet het probleem. Ziekte is het gevolg van gezondheid die je bent kwijtgeraakt. Gezondheid houdt in dat het lichaam zichzelf kan herstellen met behulp van optimale voeding, regelmatige beweging, ontspanning en psychische balans.

Hoe ontstaan klachten ?
Hoe komt het dat je je gezondheid bent kwijtgeraakt ?
Welke oorzaken hebben de gezondheid doen kwijtraken ?

Feedback van je lichaam

Inzichten daar kun je wat mee

Inzicht in ontstaan van klachten geeft je bewustwording. Dat is de eerste stap. Als je snapt hoe je klachten zijn ontstaan, krijg je macht om aan je herstel te werken. Met die inzichten kun je de weg naar gezondheid teruggaan. Je klachten zijn wegwijzers de feedback van je lichaam. Ze laten zien waar de wond geheeld wil worden.

Samen werken

Eerder zag ik de klacht als een last. Het belemmerde mijn ritme en me goeie gevoel. Een pil slikken dat je de klacht niet meer voelt is een optie. Het lichaam wordt dan niet begrepen en komt met grotere klacht. Kan lichamelijk of geestelijk. We moeten niet van de klachten af maar naar de klachten toe. Ze willen ons iets vertellen ( andere visie op klachten ). Leer je lichaam kennen en luister er naar is een van de belangrijke zaken die ik geleerd heb. Ik werk nu meer samen dan de strijd aan gaan met me lijf. Hierdoor was ik op tijd begin dit jaar met mijn hartinfarct. ( door tijdig luisteren en handelen )

Genezen doe binnen in jezelf

Voorkomen beter dan genezen is als het over mezelf gaat. Duurt eigenlijk veel langer als het hersteld moet worden. Berouw komt na de zonde. Het gaat over preventieve geneeskunde, de basis van goede geneeskunde. Het vraagt toewijding, energie en een active houding. Passieve houding kost op termijn veel meer. Eerder was ik meer met de ziekte bezig dan met gezondheid. Je kunt op vakantie gaan het dus verder weg zoeken. Genezing vind je nooit buiten jezelf. Genezen doe je binnen jezelf. Gezondheid is niet te koop, de zorg ervoor wel.

natuur of alternatief
natuur of alternatief

Alternatief

Vaak hoor ik “jij met je alternatieve geneeskunde”. Ik denk er in de taal een flinke fout gemaakt wordt. Ik denk dat de chemische medicijnen alternatief zijn en natuurlijke regulier. Het lichaam herkend de vitaminen, mineralen of kruiden en het kan niet zonder die stoffen functioneren. We gaan dan lichaamsvreemde stoffen geven, “medicijnen” genoemd. Ze grijpen in op normale lichaamsprocessen, blokkeren enzymen of receptoren. Ze belasten het lichaam omdat het lichaamsvreemd zijn en ontgift moeten worden. Medicijnen gaan tegen de wijsheid van het lichaam in, dat is dus juist alternatief.

Alles is energie

Alles en iedereen heeft energie. Energie is overal. Kan eeuwenoud zijn. Kent geen afstand. Staat buiten ruimte en tijd. We bevinden ons in groot energieveld waarin alles met elkaar verbonden is. Je bent een zendmast, als je iets denkt, wilt of verlangt zend je een frequentie uit. Het kan je gezondheid bevorderen ( ik mag er zijn ) of blokkeren ( ik ben waardeloos ) je kunt dus als je eigen radio zender positief uitzenden en wat je uitzendt komt bij je terug. Vroeger zenden ik uit dat ik dom was en alles had ik omzeilt om niet mijn potentie te leven. Steeds meer geloof ik dat ik er mag zijn en kan ik het ook opbrengen om met positieve mindset te zorgen op alle vlakken van gezondheid.

Resonatie
Heling

Einstein

Wat bij onderzoeken overblijft zijn patronen en elektronen. In deze context bestaat geen vaste vorm, dat is een illusie. Alles bestaat uit energie, ons lichaam, huis, auto en kleren het zijn kleine deeltjes die in de aarde met grote snelheid in het rondcirkelen. Er is geen plaats en tijd. Het iets door onze hersenen samengesteld. We creëren onze werkelijkheid in onze hersenen. Einstein had er al een formule voor. Alles is een resonantie of trilling. Alles wat de trilling verhoogd bouwt op, alles wat de trilling verlaagt breekt af. Wat je eet en denkt is in dit perspectief niet veel anders. Beide zijn energie welke je positief en negatief kunt beïnvloeden. Echte voeding en emotionele voeding kunnen opbouwen, maar ook afbreken.

Familiegeheimen

Het geheugen is veel meer dan ons denken en onze herinneringen. Ieder lichaamscel bevat bevat alle informatie van het hele lichaam. In het geheugen zitten geheugens van de vader, moeder, voorouders en evolutie. Familiegeheimen kunnen worden doorgegeven als deze niet worden benoemd kan er in het kind een conflict ontstaan. Het geheugen is onuitputbaar alles wat we meemaken slaan we op ( bewust en onbewust) Boeiende stof om te lezen hoe lichaam in elkaar zit en met elkaar samen werkt of niet als we het ontregelen. Voor nu was dit het.

From the ❤️

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *