Voeding of eten

Veel mensen weten niet wat goede of slechte voeding is. Hoe werkt je lijf ? Wat doen vitamines, mineralen, koolhydraten, eiwitten en vetten etc. ? Wat zijn dat überhaupt !

Vullen of voeden

Is het vullen of voeden ? Voor mij is de natuur een prachtig voorbeeld. Hoe die systemen werken en handelen. Ik denk dat we als mens niet heel verschillend zijn, we zijn verbonden in en met de natuur. Veel wat we eten is vulling maar geen voeding. Veel voeding is chemisch bewerkt. En vergelijking wordt gemaakt met dat ouders tegen drugsdealers zijn maar wat men in de broodtrommel stopt naar school of wat men op school koopt om te eten is. Wat kinderen voor pillen voorgeschreven krijgen om zich rustig te gedragen. Ook hier vele vraagtekens???

Luisteren

Komt vaak gedachte bij me op dat alles om de handel lijkt te gaan. Mensen die ziek zijn leveren meer op. Zitten meer in de problemen en problemen worden steeds groter zo kun je er weer meer aan verdienen. Je moet je gedragen. Luisteren naar de hogere die zaken in ons land ( deze wereld) besturen. Je wordt geleerd dat je niet oké bent. Je zou maar eens je potentie voluit leven die er in ieder van ons zit. Dan ben je een bedreiging.

Pillen
Pillen

Medicijnen

Medicijnen leveren ook veel geld op voor die industrie. En heeft natuurlijk ook zijn mooie kanten. Veel mensen ( waaronder ik) zou niet meer leven als er geen medicijnen waren. ( ik gebruik al 16 jaar voor te trage schildklier ). Betekend niet dat dingen zo zwart wit zijn zoals ik vaak dacht. Overal zit een waarheid in en wat is mijn ( of jou) waarheid? Wat zijn je waardes ? Wat is belangrijk voor je of vindt je het wel best? Voor mij is waardigheid belangrijk thema. Voor mezelf en vanuit mezelf. Ik schiet nu door naar ander verhaal, terug naar gezondheid. Voeding, eten en meer.

Het brein

Het brein ( en het lijf ) kan alleen optimaal presteren als het de juiste bouwstenen krijgt. Zo hebben steeds meer kinderen en jongeren ADHD, Asperger, dyslectie en autisme. Allemaal diagnoses die ik in mijn leven / gezin heb mogen ervaren. Ik zou me goed voor kunnen voorstellen dat wanneer hele plaatje ( wat allemaal in ons leeft ) met vanaf bevruchting, van onderdeel is in hoe ik me gedraag en handel. En voeding daarbij van groot belang is. Net zoals ontspanning en beweging.

Symptoombestrijding

Symptoombestrijding

We zien nu vaak de symptomen worden bestreden zonder naar de dieperliggende oorzaken te kijken en juist die aan te pakken. Klinkt vrij logies maar het is ook makkelijk dat het met een pilletje meer of minder weer oké is. Wat ook in sommige gevallen zo is en … als ik bij een lekken band de oorzaak er niet uit haal staat hij even later de band weer leeg. Of wanneer ik over zelfde pad blijf fietsen waar doorntjes liggen, blijf ik lek rijden. Ook als ik er een antilek band op zet. En helemaal nooit meer lek rijden is voor nu nog onmogelijk. En best te doen een keer de band te plakken of te vervangen.

Verantwoordelijk

Wie voelt zich verantwoordelijk voor de juiste informatie te verstrekken? De voedingsindustrie gaat dit niet doen, zijn hebben andere belangen. Helaas niet mijn of jouw gezondheid. Wel dat je zoveel mogelijk in zo kort mogelijke tijd van hun afneemt en blijft nemen. Geld verdienen.

Gemak

Kunnen er nu kinderen koken of leren ze koken ? Het gemak dient ( ?) de mens. ( dat is de vraag, de afrekening komt later ) Eten is zo voorhanden. De patat, pannenkoek, pitza, Chinees etc. zitten om de hoek of je laat het tegenwoordig thuis bezorgen. Hoef je ook je huis niet meer uit en lekker op de bank blijven hangen.

Waar beginnen we?

We hebben bij onze kinderen te beginnen maar hoe doe je dat ?
Allereerst bij jezelf beginnen maar hoe voed je ze op ? Het voorbeeld geven. Maar dan is er voor de jeugd de norm. Als je dan niet meer bij de norm hoort? We houden en maken elkaar ziek. Niet direct maar … zoals net gezegd de rekening betaal je meestal later. Ik vindt voor mezelf al een kunst laat staan me kinderen uitleggen dat ze minimaal 500 gram groente per dag moeten eten en gevarieerd eten en bulk drinken etc. om wat gezonde voorbeelden te geven. Lust ik niet, ken ik niet, ziet er niet uit, geen tijd voor, ken ik niet, waarom ? Om maar wat reacties te benoemen die we kunnen verwachten.

Stoelgang
Stoelgang

Druk maken

Nu maken we ons druk over milieu wat zeker heel belangrijk is maar is niet eens nodig als we zo met onze gezondheid bezig blijven, ons zo blijven voeden.

From the ❤️

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *