Train je je lijf of je brein?

Ik heb geleerd dat je veel moet trainen, veel uren maken dan word je beter. Maak je meer uren dan je concurrent, dan heb je meer kans het langer vol te houden of te winnen. Inmiddels zie ik steeds meer andere mogelijkheden dan het alleen trainen van je spieren.

Haal even diep adem…

Veel is er te doen met ademhaling. Tijdens een lezing van Koen de Jong lezing boek “verademing” ervaarde ik dat we ademen alsof we dagelijks aan het hardlopen zijn. Veel mensen doen 20 -25 ademhalingen per minuut. We hebben genoeg aan ongeveer 6 ademteugen per minuut. Je kunt je misschien voorstellen wat een effect dat heeft als je dit dagelijks doet. Het er bewust van zijn en oefenen leverde mij meer rust en ontspanning op. In het dagelijks leven en tijdens het sporten. Koen de Jong vertelt er meer over

De power van ademhaling

Een periode kreeg ik weer een ander perspectief door een ander boek van Koen de Jong, “Koud Kunstje”. In dit boek beschrijft hij zijn ervaringen met ademhaling. En hij heeft Wim Hof, “The Iceman”, een jaar gevolgd. De Wim Hof Methode begint met ademhaling. Door een goede ademhaling kun je je adem langer inhouden en maak je bewust contact met je hart, autonome zenuwstelsel en immuunsysteem. Ook heeft het een positieve invloed op je bloedcirculatie. Zie filmpje

Confrontatie met kou

Na ademhaling- en meditatieoefeningen is je lichaam voorbereid om de volgende uitdaging aan te gaan: de confrontatie met kou. Door beide te trainen wordt je lichaam sterker. Na 2 jaar koud afdouchen doe ik sinds 3 maanden alleen maar koud douchen. Dit geeft enorm veel levensenergie. Zie filmpje

De kracht van commitment

Je kunt je leven blijven leven zoals je leeft dan weet je wat je hebt. Ik kan me zo voorstellen dat het niet altijd hosanna is. Ik heb gezien door het anders te doen dat er meer kan dan ik voor mogelijk heb gehouden. Je leert veel dingen en je kunt ze aannemen en als informatie op slaan. Zo lang je je stof niet gaat implementeren zal je leven blijven zoals het is. De stap zetten om dingen werkelijk te doen geeft een enorme motivatie omdat je gaat zien dat het werkt. En iets waar we beter van worden zijn we bereidt iets voor te doen. Heel belangrijk is je erin te plaatsen. Hier heb je de mind voor nodig en omdat het wat oplevert kun ook je ego inzetten. De kracht van commitment.

Ervaring

Ik heb de ervaring dat als ik mijn mind inzet en me zenuwstelsel train dit van veel groter belang is dan de spieren die ik eerder altijd trainde. Ik ben hier erg door geïnspireerd. Het is tevens een enorme bijdrage aan mijn dagelijks leven. Doe je mee?

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *