Terug in de tijd

Eerste stappen als monteur

Op mijn vijftiende (1983) had ik de eerste officiële reparatie en onderhoud ervaringen als monteur fietsenmaker. Bij de plaatselijke fietsenzaak ‘t fietshuis Adri Mouw waar ik na de Ivo mavo in Leusden de opleiding volgde als leerling fietsenmaker. Ik fietste vanaf mijn 10e al op een racefiets en deed veel sleutelen uit eigen ervaring en inzichten. Werd clubkampioen bij de jeugd met meest aantal gereden kilometers (4230) Op mijn 15e ging ik wedstrijden rijden bij de wielervereniging ijsselstreek.

In 1988-1 vervulde ik in Ermelo mijn dienstplicht waar ik deel uitmaakte van de nationale selectie ( wielrennen ) Droom Professioneel wielrenner. Na dienstplicht wilde ik graag prof worden. Ging eerst nog werken bij Krol tweewielers in Putten waar ik ziekte van Pfeiffer kreeg en tegelijk mijn droom als professional wielrenner eindigde.

In die periode erna werd ik regelmatig gevraagd en wilde diverse bedrijven mij als monteur in dienst. En besloot eind 1992 als ondernemer een eigen bedrijf te starten.

Start als ondernemer

We begonnen aan de Kerklaan 5a te Ermelo (Tweewielerbedrijf Leo Steijn) drie jaar later in 1996 gingen we naar de Putterweg 15 te Ermelo (werd de naam Fietswereld Leo Steijn) groeide snel en elke drie jaar groter en groter. Mijn drijf om de beste te zijn me te laten zien en alles eruit te halen. We werden twee keer genomineerd te fietsenwinkel van het jaar in Nederland. ( 1 keer bij laatste twaalf en 1 keer bij laatste zes ) de derde keer zouden we moeten winnen.

Kerklaan 5a Ermelo start ondernemer

Ingreep

Mijn lichaam (en het universum) grepen in. Tachtig uur werken, twintig uur sporten en een gezin. De drive was mooi. Alleen kwam hij deels uit een tekort komen en zorg voor de ander. Ik 2008 liep ik volledig klem en ben ik moeten stoppen om gezondheid redenen ( diverse diagnoses) in die periode verkoop pand en scheiding van de moeder van mijn twee prachtige zoons.

Volg je hart

In 2012 startte ik opnieuw een winkel Fiets Centraal en een fietsreparatie bus, Fietsned Fiets Centraal Ermelo, weer aan het pand aan de Putterweg 15, Ermelo. De start van mijn visie en verlangen en leven vanuit mijn ❤️. Keuzes maken betekende dat. De keuze was vanuit ingeving dat de toekomst van de branche volledig zou veranderen. De merken gaan direct aan consument leveren. Dat zag je steeds meer in andere branches. Juist moest ik voor mezelf zorgen door te doen waar ik blij van wordt.

Putterweg 15 Ermelo

Waar wordt ik blij van

Kennis delen en verbinding maken, vanuit zelf ervaren en belichamen en dat doorgeven. Kon ik zien uit de lessen / obstakels van mijn leven. Ik gaf les als trainer fietstechnicus bij tweewieleracademy en spinnigs instructeur. En starten ik een bedrijf met focus op reparatie en onderhoud. Dit is de toekomst en waar ik blij van wordt, met me handen bezig zijn en mensen de prachtige ervaring van fietsen laten ervaren. Door inzetten en delen van mijn kennis.

Zelfde pand andere opzet van bedrijfsvoering

Tweewielerbranche op hoger niveau

Dat is wat ik gezien had en starten op Facebook startte ik een groep met collega’s “Professionele fietstechnici, By Leo Steijn“. Ik had eerst geprobeerd een franchise formule op te zetten. Nog steeds kwam ik de zorg voor de ander op de eerste plek. Er was nog steeds stress en deed dingen waar ik niet blij van werd. En koos er voor om winkel na zeven jaar in 2019 te stoppen en te kiezen voor mezelf. Dat was op bakfiets aan huis repareren. En werd meer helder dat ik als snel weer onrust had. Op drie plekken lag gereedschap en de onderdelen.

Op de bakfiets aan huis

Fiets Centraal de rijdende fietsenmakers

Aan huis of locatie de klant helpen en aandacht voor mezelf vanuit de onrust die ik weg kon halen door voor het nu te kiezen. In winkel was dat vóór mij niet mogelijk. En wat blijft is dat ik graag kennis deel en mensen uitdaag om hun kracht te leven. Te gaan staan, niet als egoïst wat we noemen als iemand voor zichzelf zorgt. Maar de kracht van samen. En door voor jezelf te zorgen zorg je goed voor de ander.

met de bus op locatie

Fietsreparatie.nu

Is nu de volgende stap. Doel is met 1000 collega’s een collectief te hebben waarin we zichtbaar zijn. Waar we vanuit die gedachte. Ik zorg goed voor mezelf en tegelijkertijd voor collega. Vanuit kwaliteit en verantwoordelijkheid. We zijn met het platvorm een magneet voor onderhoud en reparatie van fietsen of je ze nu zelf verkoopt of niet. We zorgen voor de fietser. Dat we het plezier, de vrijheid die dat geeft dat iedereen die ervaart. Mooie uitspraak vindt ik.

De fiets heeft een ziel

Als het je lukt om ervan te houden

Het zal je emoties geven die je nooit zult vergeten.

Verbinding

Dat is verbinding die ik graag aan ga en de brug die ik wil bouwen. Op de webapp kun je als fietser alles vinden over FIETSreparatie en onderhoud. Belangrijkste is hoe of waar wordt je fiets gemaakt worden. 80% van de fietsers rijd door tot deze stuk is …en nu … dan kom je op de app.

Zorg

Zo zorgen we voor de fietser vanuit de zorg voor ons zelf. Ieder in zijn of haar kracht. Zo geven herinneringen mooie terugblik en beeld naar de toekomst. Door ieder zijn of haar grootsheid te leven. Dat hebben we nodig in deze wereld. De fiets is een prachtig voertuig die je brengt waar je wilt. Letterlijk en figuurlijk. Als ik me rondje fiets kom ik, al ga ik moe van huis, met meer energie terug. En de kop is leeg. En krijg veel inzichten en helderheden. Dat gun ik iedereen. En de ondernemers / monteurs daarvanuit met plezier kunnen werken.

Gezonde groet,

From the ❤️

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *