Een sportief doel stellen leidt tot focus!

In januari rijd ik met een groep klanten van Fiets Centraal de strandrace Egmond – pier – Egmond. Dat is geen marketingactie en geen zelfoverschatting. Ik vertel je zo wat het wél is.

Bloggend naar Egmond
De komende maanden schrijf ik hier over de voorbereidingen op die 35 km strandrace. Waarschijnlijk herkenbaar en hopelijk nuttig voor wie meerijdt, maar ook als je je niet hebt opgegeven. Zelfs als je niets hebt met sportief fietsen. Want voor mij gaat deze voorbereiding en deze strandrace niet alleen over fietsen, maar gewoon over leven.

Expert op de fiets
Ik ben Leo Steijn (46 jaar). Ik heb 36 jaar ervaring op de fiets, 26 jaar ervaring in de tweewielerbranche en ik wil graag mijn ervaring en kennis delen.

Niet altijd gezond
Mijn hele leven heb ik gesport. En gewerkt in mijn eigen tweewielerzaak. Veel werken, sporten en eten, of het tegenovergestelde. Grenzeloos.
Voor mezelf en de buitenwereld leek het alsof ik alles goed voor elkaar had. Maar had ik plezier, of kon ik ergens van genieten? Niet meer. Het heeft me gezondheidsproblemen opgeleverd.
Inmiddels heb ik de ingrijpende gevolgen van mijn grenzeloze leven door. Ik heb het roer omgegooid en met die ervaring kan ik soms anderen helpen. Vooral omdat ik de laatste jaren ook van veel anderen heb gehoord waar zij tegenaan lopen op het gebied van sport en bewegen.
Inmiddels heb ik weer een winkel, maar nu werk ik anders. Ik heb veel geleerd en ik wil leven met zorg voor mijn lijf. Voor mij betekent dat: balans in werk, bewegen en voeding.

Egmond: een gezond doel
In dit blog neem ik je mee op weg naar Egmond. Die strandrace is geen marketingactie, zei ik al: het is een gezond doel dat ik mezelf heb gesteld, om te bewegen met zorg voor mijn lijf. En er is al een groep mensen die meerijden!
Samen bekijken hoe we gezond naar dit doel toe kunnen werken. In dit blog zal ik er wekelijks over schrijven: over materiaal, trainingstips, voeding en ontspanning. Heb je zelf een vraag? Dan hoor ik die graag. Misschien blog ik erover, en anders neem ik persoonlijk contact met je op.

Volgende week beginnen we bij het begin: bij het materiaal. Graag tot dan!

Sportieve groet,

Leo Steijn

2 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *