Onderhoud jezelf
Je beleeft meer plezier aan tochten of wedstrijden als je goed zorgt voor je lijf.
• Slaap en rust genoeg.
• Train intensief, maar neem tijd voor vogels kijken.
• Eet gezond, zowel in het dagelijks leven als tijdens het sporten.
• Zorg voor je geest: mentaal is er veel te winnen met een positieve mindset. Zelf ben ik momenteel in de ban van ‘ice-man’ Wim Hof, die laat zien hoe je je autonome zenuwstelsel en je immuunsysteem sterker kunt maken.

Onderhoud je fiets
Net als bovengenoemde zaken is je fiets een belangrijke schakel in de ketting. Zou je zelf in topconditie zijn maar je ketting breekt, of je remmen schieten door, dan haal je toch de finish niet. Voor je lijf zorgen doen veel mensen wel. Helaas zien we in veel tochten nog veel problemen door achterstallig onderhoud.

Gratis workshops
Hoe onderhoud je nu je fiets en waar moet je dan op letten? Dat is lastig op papier te zetten. Mooiste is het zelf ervaren. Ik deel ik mijn kennis geregeld bij scholen en de Tweewieler Academy (de school voor fietsenmakers). Maar ik ben ook eigenaar van Fiets Centraal, en daar hebben een uniek concept in Nederland. We geven wekelijks gratis workshops waarin je zelf leert om je fiets te onderhouden en af te stellen. We leren mensen wielen spaken.

Een ritje waard
En nou hoor ik je denken: Wat? Moet ik dan helemaal naar Ermelo? Ja, er zijn heel wat deelnemers die dat de moeite waard blijken te vinden. Laatst vroeg iemand uit Rotterdam mij dat. Ik vertelde hem dat ik zelf graag naar Rotterdam kom – uit Amersfoort dus! – om de zesdaagse te kijken, omdat ik fietsen leuk vindt en graag wat leer. En ik heb er nog geld voor over ook. Onze workshops zijn ook een leerzaam uitje en gratis. Dus wat houdt je tegen?
Je kunt je individueel aanmelden of met je eigen groepje komen sleutelen.

Filmpje en actie
In dit filmpje laat Jasper (leerling monteur van Fiets Centraal), samen met filiaalmanager Eric, zien hoe je met goede producten snel en efficiënt je fiets schoonmaakt. Zo krijg je alvast een kleine indruk. We hebben speciale actie voor de deelnemers aan de workshop: een schoonmaakset van Morgan blue van € 32,50 voor € 25,00. Zijn er minstens zes deelnemers, dan is er één set te winnen. Schrijf je in.