Nieuwe weg

Nieuwe weg ingeslagen, afgelopen jaren veel gebeurd. Ik ben keuzes gaan maken omdat ik veel gezien en geleerd had en er alleen niks me deed. Na uitkomen van mijn boek “schakelen” wat een mooi succes blijkt te zijn heb ik weer mooie dingen gezien en ga ik leuke dingen doen. Ik had gezien dat je eerst voor jezelf moet zorgen voor je de ander helpt. Eigenlijk net als in het vliegtuig met de demo van veiligheidsinstructies, eerst jezelf en dan de ander een zuurstofmasker om doen.

Andere weg..?

Hard werken

Ik merkte dat ik vooral hard aan het werk was en dat daar niks mis mee is maar niet als het is om vooral voor de ander te zorgen, om erkenning te krijgen. Mijn lijf en mind waren uitgeput en ik had te zorgen voor minder stress. Vooral kijken naar waar wordt ik blij van, meer naar ont-spanning dan naar in-spanning. In een winkel staan werd ik toen ik er naar keek niet echt blij van. Dagelijks van negen tot zes of langer werken binnen in een gesloten ruimte. Dagen fietsers helpen zodat ze weer lekker konden fietsen.

Imponeer jezelf niet de ander

En Leo dan..?

Die was moe en had geen tijd om te fietsen. Ook in mijn relatie merkte ik dat ik hard aan het werk was. Daar kan de ander weinig aan doen ik had hierin te veranderen en dat lukte niet en we besloten elkaar vanuit liefde ruimte te geven. Ik moest stoppen met werken in en aan de relatie. Mocht aandacht besteden aan de relatie met mezelf. Daar heeft de ander ook veel meer aan. In die periode kom ik mijn eerste jeugdliefde Brenda van Middendorp tegen.

Winkel gesloten

Om een stuk in het hele verhaal over te slaan is dat we inmiddels getrouwd zijn en wonen samen in het prachtige Garderen. We hebben de fysieke winkel gesloten aan de Putterweg in Ermelo. Er is meer ruimte om in het moment te leven. Voelt als meer vrijheid. En de verplichtingen die het leven vraagt zoals geld verdienen geven nog wel stress. En daar zijn we mee aan het kijken vanuit zelfzorg en ontspanning.

Oersterk

Ik ben zelf begonnen met opleiding tot #oersterk coach. Hierin zitten alle facetten van een gelukkig en gezond leven. Op alle vlakken kijken we naar de waarom en de waarom en de waarom vragen. Eerste level was op gebied van ontspanning, voeding en bewegen. Binnenkort start ik met het tweede level, ik ben alle boeken van dr. Richard de Leth aan het lezen en ik schrijf er een verslag van waar ik nu mijn blogs van wil maken.

Blogs schrijven

Als ik het bij het lezen van de boeken mijn eigen verslag schrijf, in mijn eigen woorden, dan geeft me dat verdieping en zeker als ik het deel met andere in een blog. Ik wil de tekst die ik lees ook leven en door er over te schrijven wat ik er in tegen kom geeft het het me kracht. En door het te delen is mooi te horen dat er weer andere mensen ook van leren. Zo is de beker meer gevuld omdat ik het voor mezelf doe en de ander er mee kan doen wat zij of hij wil. In de toekomst zou ik er meer mee willen doen.

Spiegel
iedereen is een spiegel van jezelf.

Fiets Centraal

Ondertussen hebben we afgelopen zomer op de bakfiets rond gereden en vele fietsers kunnen helpen. We rijden samen op de bakfiets naar de klant toe. Klik op de link om te kijken hoe dat eruit ziet, je ziet een bijdrage van omroep Gelderland. Nu in de winter periode repareren we je fiets in een bus bij je huis of op een locatie. Omdat ik blij wordt van schrijven en het helpt in ontspanning en genieten pak ik het schrijven van blog weer op. Afgelopen periode diverse geschreven en die had ik op Facebook geplaatst. Ik ga ze nu weer op leosteijn.com zetten en delen in sociaal netwerk. Leuk als jij schrijft waar jij tegen aan loopt of wat jouw juist helpt. Omdat delen het groter juist maakt en we van elkaar kunnen leren.

From the

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *