Klaar voor een nieuwe ervaring?

Ik heb een fietsenzaak. Repareer en verkoop ik dus fietsen? Ja – maar dat is niet waar het uiteindelijk om draait. Eigenlijk verkopen we ervaringen. Met een fiets koop je de ervaring van vrijheid, ontspanning, gezelligheid, prestatie of vlot vervoer. En ook als je fiets goed is onderhouden.

Mijn val van een glijbaan

Je eigen ervaringen bepalen mede de kwaliteit van je leven. Ik was altijd bang voor hoogte, sinds ik als kleine jongen van een glijbaan af ben gevallen. Vorig jaar zou ik een steile wand beklimmen, maar ik durfde niet: bang om te vallen. Tegelijkertijd realiseerde ik me dat ik een andere keuze wilde maken. Mijn angst behoedde ooit de kleine jongen voor nóg zo’n val die fataal had kunnen zijn, maar de man die ik nu ben heeft dat niet meer nodig. Ik kan me nu op andere manieren tegen een fatale val beschermen. De angst belemmerde me, al was het maar doordat ik niet aan een leuk uitje durfde mee te doen.
Dus koos ik ervoor om wél te klimmen. En ik voelde hoe gaaf dat was, en zag het uitzicht boven. Door bewust te kiezen voor een nieuwe ervaring, heb ik nu een nieuwe positieve herinnering aan hoogte.

Ervaar je nieuwe fiets zelf

Als je eigenlijk geen fietsen maar ervaringen verkoopt, is het logisch dat je je klanten zelf de fietsen laat ervaren. Pas als je op die Fatbike of e-bike gereden hebt, weet je of hij is wat je zoekt. Ik heb al zo vaak meegemaakt dat mensen verrast zijn na het testen van bijvoorbeeld een Peper e-bike! Van tevoren is het vaak: ‘Dat merk ken ik niet. Die dikke banden vind ik lomp, loopt dat niet zwaar?’ Dan maken ze een testritje naar Garderen, halen daar bij ijssalon de IJstijd koffie of een ijsje, en komen bij Fiets Centraal terug met een smile op hun gezicht: ‘Die banden, dat rijdt geweldig!’ En dan kiezen ze de fiets die het beste bij hen past. Op basis van ervaring, niet omdat wij zeggen dat dat de beste fiets voor hun is. Hoe zou ik dat ook kunnen zeggen? Jij ervaart iets anders dan ik en als verkoper kun je zelf zo je voorkeur hebben. Wij willen dat je zelf de keuze kan maken door zelf te ervaren. We kijken natuurlijk mee, met onze ervaring. Maar ga er maar van uit dat je zo uniek bent dat je nooit zomaar exact dezelfde fiets als je buurman of buurvrouw moet kopen.

Durf je de ervaring aan?

Je bent dus van harte welkom om zelf onze fietsen te komen ervaren! dit kan altijd tijdens openingstijden en we organiseren ook speciale dagen. Vrijdag 27 en zaterdag 28 mei staan er extra Peper en Qwic e-bikes bij Fiets Centraal om te testen. Op zondag 12 juni staan we met onze mountainbikes van Kona, Santos en Sensa en kinderfietsen van Frog bij het klimbos in Ermelo. Tussen 10.00u en 16.00u kun je het rondje dat we hebben uitgezet, rijden op een hardtail-, full suspension- of cyclocrossfiets, op een fiets met Rohloff of Pinion met tandriem, of op een kindermountainbike. Je krijgt ook nog eens € 2,00 korting krijgt op de entree van het klimbos.

Als je het aandurft, zie ik je graag op onze testdagen!

Veel fietsplezier,

 

Leo Steijn

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *