Ieder zijn eigen unieke fietstempo

Wat is het leuk om zoveel vragen en reacties te krijgen. Er zijn veel persoonlijke vragen die ik graag beantwoord. Elke vraag is uniek, en meer mensen hebben iets aan die vraag en het antwoord. En zo wordt delen vermenigvuldigen.

Fietstempo

Welk tempo fiets je als het vlak is? Welke tempo fiets jij de berg op? Misschien beantwoordt iedereen die vraag wel met een andere waarde. Iedereen heeft zijn verhaal, ieder heeft zijn eigen fietstempo. Welk verzet moet ik rijden als ik de berg op rijd? Als jij dit aan je fietsvrienden vraagt vertelt iedereen iets anders, wat hij of zij eerder heeft ervaren.

Grenzen

De een gaat over de grens, de ander blijft ervoor omdat hij iets ernstigs heeft meegemaakt. Ik probeer mensen zoveel mogelijk zelf te laten ervaren. Van daaruit kun je zelf spreken. Wat een wijsheid als je hierop kunt vertrouwen. Vaak weet je eigenlijk zelf het antwoord al en toch wil je weten hoe je fietsvriend die misschien 15 kg lichter is tegen de berg op fietst. Ik zou je willen vragen het tijdens je trainingsritjes eens anders te doen. Start je altijd hard, vertrek dan nu eens rustig, en kijk naar wat je ervaart. Misschien zie je waarom je altijd hard van start wilt gaan. Vertrek je altijd rustig en heb je aan het eind nog veel over, ga het eens anders doen.

Patronen (ingeslepen gewoontes)

Ik ben vroeger gaan geloven dat ik dom ben. Ik heb drie oudere zussen die mij een verwend jong noemden of een snotaap en vaak zeiden ze: hou jij je mond. Zo slijten patronen erin. Hebben zij dit bewust gedaan? Nee zeker niet. Vanuit de overtuiging dat ik mijn mond moest houden en dom was, ben ik hard gaan werken, hard gaan sporten om mezelf te laten zien dat ik wel oké was. Tegelijkertijd was ik ervan overtuigd dat ik niet oké was. Zo kun je soms tijden in een cirkeltje ronddraaien. Dit patroon heeft me heel veel op geleverd. Het pijnlijke is dat het me ook veel gekost heeft. Jaren had ik CVS (Chronisch Vermoeidheid Syndroom) als diagnose. Als ik hierin was blijven geloven was ik in het cirkeltje blijven ronddraaien.

Uitdaging

Ik ben er uitgestapt. Door het eens anders te doen dan dat ik ken. Dit is voorbij gaan aan de angst, want die houdt me in veel dingen tegen. Heel mooi want het mechanisme heeft me ooit beschermd als kleine jongen. Voor nu heb ik dat patroon niet meer nodig. Dit heeft me echt een heel nieuw leven opgeleverd, juist vol energie en mogelijkheden. Pak jij ook deze uitdaging aan? Ga kijken: waarom doe je het zo, op die unieke manier en klopt deze voor jou? Volg je hart. Dan is er veel mogelijk in het leven en zeker met fietsen, dan is geen berg te hoog. Veel succes.

Sportieve groet Leo

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *