Gezondheid

Leven geeft mij diverse mogelijkheden. Pak ik ze of laat ik ze gaan. Ik weet inmiddels dat ik wijs ben en ook dat ik (we) veel wijsheid verloren zijn. Op dit moment lees tijdens de opleiding OERsterk coach ook Richard zijn boeken.

Geen goed – fout

Omdat het eigen te maken helpt het om het op te schrijven. Zeker met schrijven van mijn Boek “schakelen” ervaren. Daar gingen al heel wat overtuigingen aan vooraf. En nog dagelijks brengt boek ( of herinneringen op Facebook ) mij terug bij bepaalde wijsheden her-innerringen. Voor nu dan besloten om het geen ik lees in mijn woorden op te schrijven en te delen en er zoals Richard aangeeft mijn waarheid er van maak. En geen goed, geen fout.

Pijn

Naast de pijn van mijn eigen gezondheid raakt mij de gezondheid van andere. Hoe dichterbij hoe meer voelbaar. Als ik zie dat mijn kinderen ziek zijn of mijn partner, dan raakt dat. Wat ik daarmee kan is een worsteling op zich. En kan zoals ik in me boek geschreven heb het best eerst voor mezelf zorgen. En mogelijk gaat die ander het dan ook zien.

Oer sterk
oerSTERK

OERsterk

In begin van boek oersterk ( 1e druk 2012 / nu 9e druk 2018) wordt oa aangehaald hoeveel geld er naar alle ziektes gaat, die er zijn. Er is meer welvaart en minder welzijn. Investeren in lange termijn. Waarom geen kennis over voeding op school? Omdat we weten dat voeding belangrijk onderdeel is van gezondheid. Zo komen vele vraagtekens boven. Ook hier eerst voor mezelf zorgen voordat ik me druk maak over de wereld gezondheidsproblemen. En mag best de pijn voelen en die zie en hoor ik ook dagelijks. We hebben elkaar nodig en das pijnlijk dat je het pas weet als je daar (ziek) bent. Je investeert namelijk in lange tijd en 10 jaar of 20 ga je het resultaat zien en voelen. Ik heb dan waarom is me dat niet verteld ? Dat is het wel op sommige vlakken, alleen met de kennis die ik nu steeds meer heb vindt ik het al lastig.

Jij bent raar

Je bent raar ( alternatief of spiritueel) als je niet bij de norm hoort. Nu is de norm ziek dus zijn we steeds meer ziek. Of nog niet als je dit nu leest. We weten allemaal dat het komt en toch niet de noodzaak om het te veranderen. Omdat er geen noodzaak meer is. Alles is dichtbij en voor handen. Als je ziek bent ga je dat ook niet vertellen. Dat houd je bij jezelf of bij vriend of vriendin. Want dan ben je zwak. Dus de cultuur geeft het een bepaalde druk en zelfbeeld. Wat veelal ook allemaal met voedingspatroon te maken heeft.

Gezondheid oersterk
Gezondheid oersterk

Gezond verstand

Ieder met gezond verstand levend mens zou je zeggen dat als ze veel dingen weten die er gaande zijn in je lijf, je er iets aan doet. Maar ja, je merk er nu niks van als het goed gaat. En dan komt de dag. Wat we achteraf wel kunnen zien. Had ik maar… of zelfs dan ik had niet willen missen. Mens ( ook ik) praat het liefst het goed zodat vooral niet aan mij ligt. Het ligt aan. .. juist aan de buitenwereld, buiten mezelf. Ben ik niet verantwoordelijk voor.

Creëren

Gelukkig ben ik aan het zien dat ik mijn eigen leven kan creëren zoals ik het wel. Best eng en bijna niet te geloven. En toch probeer ik steeds weet wat stapjes erin te maken.

From The ❤️

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *