Fietscomputer / soorten
|Op dit moment zijn er veel fietscomputer-mogelijkheden. Er zijn nog steeds geavanceerde fietscomputers met en zonder draad. En we zien dat de navigatiesystemen en de mobiele smartphones het een beetje aan het over nemen zijn. Er is steeds meer mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld bijhouden hoeveel watt je fietst, en je kunt na je tocht precies terug zien waar en wat je hebt gedaan. Weet, dat als je een draadloze fietscomputer neemt, het best gevoelig is en je vaker je batterijen moet vervangen. En ook van de navigatiesystemen gaan de batterijen snel leeg. Meest zeker ben je met een simpele teller die aan geeft wat jij wilt weten. Met draad is handig en geeft weinig problemen als deze goed is bevestigd.
Bevestiging teller
De teller kan op de stuurbocht bevestigd worden en dat is ook een plek waar je je handen misschien wilt zetten. Midden op de stuurpen lijkt mij de mooiste plek. Dit kan tegenwoordig met de meeste teller-houders. Leg het draadje zo naar beneden op de rechterpoot van je voorvork zodat deze niet kapot getrokken kan worden. Draai de tellerdraad naar beneden via je voorremkabel en zet deze met enkele trekbandjes vast. Je monteert de magneet tegenover het ventiel op een spaak aan de rechterzijde van het wiel. De magneet moet langs de sensor bewegen die op de vork is gemonteerd, met 2 tot 3 mm afstand. Is de magneet verder weg of gaat hij scheef zitten dan zal hij niet werken. Bekijk hier video blog over bevestiging teller.
Instellen
Elke teller is weer anders en stel je op een andere manier in. Het instellen doe je bij aanschaf of wanneer je je oude batterijen na ongeveer 2 jaar vervangt. Het is handig om naar de site van jouw teller-merk te gaan voor de gebruikersinstellingen, zodat je daar stap voor stap je eigen gegevens op de teller kunt invoeren. Kom je er zelf niet uit, kom gerust bij ons langs of ga naar een fietsspecialist bij jou in de buurt.
groet,
Leo