6 aanleidingen om op de fiets in beweging te komen

Als je thuis kunt gamen achter je pc, lekker op de buis kan hangen en overal kunt komen met de auto, waarom zou je dan gaan fietsen?

Zelf weet ik als geen ander hoe het is om vast te zitten in een lijf dat even niks meer kan, omdat ik een tijd gezondheidsproblemen heb gehad. De heerlijke ervaring van bewegen werd mij in die periode extra duidelijk, dus inspireer ik mensen graag om in beweging te zijn. Dat doe ik door mijn liefde en passie voor de fiets en de fietser te delen, zodat iedereen optimaal van het fietsen kan genieten. Je kunt de fiets vaak en voor verschillende doeleinden gebruiken. Wat doe jij het liefst op de fiets?

 1. Rondje sporten
  Fietsen en bewegen kan heerlijk buiten in de natuur. Die beweging is goed voor je lijf, én goed voor je brein. Daarbij hoeft fietsen niet intensief te zijn, vogels kijken mag gerust. Sterker nog, het is beter om zes keer in de week een halfuurtje te fietsen dan drie uur in één keer. Met een doel om naartoe te werken wordt het makkelijker om je hieraan te houden.
 2. Vakantie op de fiets
  Op de fiets kun je perfect genieten van de schoonheid van de natuur, of dat nou in Nederland, andere delen van Europa of zelfs nog verder is. Je kunt samen of alleen gaan, volgens een vaste route of per dag kijken waar je uitkomt: de fiets geeft je enorme vrijheid.
 3. Binnen fietsen
  In de wat koudere wintermaanden zijn er genoeg mogelijkheden om binnen te sporten. Je kunt op een hometrainer of op een ergotrainer fietsen, en het zelfs tegen andere fietsers opnemen in een online-wedstrijd. Met de spinningfiets op de sportschool train je je traptechniek goed. Hierdoor begin je fit en sterker aan het nieuwe seizoen op de weg.
 4. Woon-werkverkeer  Combineer het nodige eens met het aangename: door te fietsen naar je werk kom je daar ontspannen aan, en neem je die ontspanning mee de werkvloer op. Ditzelfde geldt natuurlijk als je weer thuiskomt. Daarbij vergoedt je werkgever €0,19 per kilometer voor de aanschaf of onderhoud van je fiets.
 5. Boodschappen
  De auto is duur, heeft een negatief effect op het milieu en is lastig met parkeren bij de supermarkt. Terwijl boodschappen doen met een stevige fiets met fietstassen prima te doen is. Het is zelfs een extra momentje om lekker even buiten te zijn. Zo wordt dit verplichte uitstapje naar de supermarkt ongemerkt een verademing in een drukke dag.
 6. Naar vrienden en familie
  Samen op pad naar familie of op bezoek bij vrienden kan net zo goed op de fiets. Met elkaar wordt fietsen niet alleen praktisch maar ook gezellig. Door samen te bewegen wordt de reis een uitje op zich. En ‘het is al te laat’ is met een e-bike ook al geen goed excuus meer!

Nu ik hersteld ben, blijft bewegen heel belangrijk voor mij. Mijn favoriete aanleiding om te fietsen? Voor mij is elke aanleiding goed, maar sinds vorig jaar laat ik op werkdagen de auto steeds vaker staan en die dagelijkse fietstocht bevalt me geweldig!

Wat is voor jou meestal de aanleiding om op de fiets te stappen? Ik ben benieuwd – en ik hoop dat je ook de andere aanleidingen aangrijpt om de fiets te pakken.
Veel fietsplezier!

Leo Steijn 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *